top of page
RELEASEFEST:Apokalyps Malmö av Henrik Möller
RELEASEFEST:Apokalyps Malmö av Henrik Möller

Wed, 25 Oct

|

Plan B

RELEASEFEST:Apokalyps Malmö av Henrik Möller

Doors 6 PM

Time & Location

25 Oct 2023, 18:30

Plan B, Norra Grängesbergsgatan 26B, 214 50 Malmö, Sweden

About the event

Om boken:

Familjen Reiner är ökända på det där sättet som man bara kan vara i Malmö. Flera år efter det att Linda Reiner har kidnappats sätter hennes bror Klaus, känd som mannen utan gränser, ihop en räddningsaktion bestående av sina bästa kontakter deras pinsamma farsa Brian, en labil torped kallad Kejt, och brorsan Leo Reiner som stör sig på allt. När de ambitiösa förberedelserna spårar ur i en spritfest blir osämjorna dem emellan allt tydligare. I bästa fall hinner de kanske ha ihjäl varandra innan det beväpnade tillslaget mot kidnapparna äger rum, men det ser mörkt ut. Leo beskådar förtvivlat nedräkningen till en katastrof av episka proportioner.

Samtidigt, i tysthet, har den riktiga apokalypsen påbörjats. En parasit från universums djup infesterar och omformar byggnaderna i Malmö till ett mardrömslandskap. Snart kommer de alla att sammanstråla kring ett offentligt konstverk på Söderkulla som visar sig ha en högst betydande roll.

Apokalyps Malmö är Henrik Möllers andra roman, här fortsätter han att blanda malmöitisk tjuvroman med galghumor och övernaturlig skräck. Här finner vi även ett stråk av romantisk drömlyrik, en liten fyr i en ocean av mörker.

Share this event

Joining our newsletter will give you access to free tickets, presale announcements, and updates on our latest events.

bottom of page