top of page
Kulturhjälpen Palestina – Alla barn har rätt till liv med: General Knas, Guleed, Looptroop, Helt Off m fl!
Kulturhjälpen Palestina – Alla barn har rätt till liv med: General Knas, Guleed, Looptroop, Helt Off m fl!

Fri, 15 Dec

|

Plan B

Kulturhjälpen Palestina – Alla barn har rätt till liv med: General Knas, Guleed, Looptroop, Helt Off m fl!

Doors 4 20 PM 18+ (13+ w/legal guardian)

Registration is closed
See other events

Time & Location

15 Dec 2023, 16:20

Plan B, Norra Grängesbergsgatan 26B, 214 50 Malmö, Sweden

About the event

Köp era biljetter här: https://secure.tickster.com/sv/el4e5my0p2tfrz6/products

SCHEMA 16:20 Dörrar öppnas! 17:30 Cactai Road 17:30 Vinyl Music Quiz (Workshop) 18:00 Uroish 18:30 Helt off 19:00 Teater:”Jag är Ahed” (Workshop) 19:00 Fastpoholmen 19:30 Matti 20:00 Batería Malmö 2030 Joy M’batha 21:00-22:15 Rudeboy Records presenterar en timme hiphop Guleed / Julie Chikane / Advance Patrol / Muddy Fatique / Pap & Emblem / Rankz / Dj Besh One 22:15 General Knas/Antonio D 23:00 Looptroop Rockers 23:00 Nattklubb We Die young b2b Suck Ma Titties / Blannedans (Garage + Workshop) 23:45 Blen & Segen / AKI 01:00 Klubb AKWAABA - Julie Chikanes och DJ Big T’s Klubb

18+ (13 m/vårdnadshavare fram till 22:00, sedan 18+)

------- Upprörda artister startar alternativ musikhjälpen

11-17 december går en bred uppslutning artister, poeter och andra kulturaktörer samman i en landsomfattande kampanj under namnet Kulturhjälpen. Syftet är att väcka opinion och samla in pengar för att hjälpa barn i Palestina. I bland annat Malmö, Göteborg och Stockholm kommer över 50 olika programpunkter att ta plats på olika kulturscener och från både Malmö och Stockholm kommer det att livesändas samtal och kulturinslag.

– Vi var flera som kände förtvivlan över det som tillåts ske i Palestina just nu. Att så många civila dödas, och att en så stor andel av dem är barn, är fruktansvärt. Vi kände att vi var tvungna att göra något för att uppmärksamma situationen och för att hjälpa på det sätt vi kan, säger Hanna Cinthio, musiker och en av initiativtagarna till Kulturhjälpen.

Kulturhjälpen är ett ideellt initiativ som genom kultur vill manifestera solidaritet och väcka opinion sätta ljus på det som sker

– Vi kan inte sitta tysta medan det pågår folkrättsbrott och barn dödas. Vi måste agera för deras rätt till liv och en framtid. Kultur och musik har en enande kraft och just nu behövs den mer än någonsin, säger Ivan Olausson Klatil, mer känd som General Knas.

Kulturhjälpen kommer att ske över hela Sverige. Kampanjen kommer själv att arrangera större events i tre städer

Göteborg, Pustervik den 12 december Malmö, Plan B, den 15 december Stockholm, Cyklopen den 17 december

Utöver de tre större arrangemangen uppmanas artister, kulturutövare och folk i allmänhet att göra egna initiativ för att samla in pengar till kampanjen under veckan.

De insamlade pengarna går direkt till Palestinagruppernas 90-konto och fördelas mellan lokala organisationer med inriktning på barn. Kulturhjälpen är religiöst och partipolitiskt obundet.

Share this event

Joining our newsletter will give you access to free tickets, presale announcements, and updates on our latest events.

bottom of page