top of page
CONCERT: Vit Päls Med Band / Dearest Sister
CONCERT: Vit Päls Med Band / Dearest Sister

Sat, 21 Oct

|

Plan B

CONCERT: Vit Päls Med Band / Dearest Sister

Doors 6 PM 18+ (13+ w/guardian)

Registration is closed
See other events

Time & Location

21 Oct 2023, 19:00

Plan B, Norra Grängesbergsgatan 26B, 214 50 Malmö, Sweden

About the event

21:a Oktober kommer albumaktuella Vit Päls till Plan B. Med sig har Carl Johan Lundgren (bandets frontperson och låtskrivare) ”Dearest sister” som förutom att spela förband också agerar kompband för kvällen. Som om det inte vore nog har de även lovat att inkludera ett par låtar från Laser & bas i setet. En fest Du inte får missa!

 

I början av 10-talet var Vit Päls en självklar del av den svenska indiescenen. Bandet la ner 2013 men musiken streamas lika mycket nu som då. Sedan dess har Lundgren varit verksam i duon Laser & bas. Bland annat kända för Tik Tok - hiten ”Klockan är 15:40 dags att fucka ur. 

1 September 2023 kom första Vit Päls skivan på 10 år. En lite annorlunda Vit Päls-skiva, då varje spår består av samarbeten mellan Carl Johan Lundgren och musiker så som Vindla String quartet, Brigaden, Alice Boman, Wildie, Crying Day care quire, Wild Ocean, Dearest sister, Duschpalatset mfl. Därmed heller inte omöjligt att det blir ytterligare gäster på scen.

Dearest Sister är en malmöbaserad pop och indiejazzkvintett som släppte sitt debutalbum Collective Heart hösten 2022. Musiken förenar jazzmusikalitet med låtskrivande och har beskrivits som storslagen arenabetonad indiejazz. Musiken är gränslös i sin genretillhörighet och förenar elektroniska element med en mer typisk jazzinstrumentering.

Just denna kvällen får vi höra Dearest Sister i en mer intim popskrud där de akustiska elementen byts ut mot gitarr och synthar i en mer elektronisk ljudvärld. 

Singeln ”Leave me be” åkte rakt in på Der Spiegels topplista och albumet har rosats av bla Rolling Stone. 

”With Dearest Sister, the term 'jazz' must be redefined. There’s everything here, between Massive Attack and Sade. A great debut! ****” 

Rolling Stone, DE 

”..Musiken kan vara storslagen och intim på en och samma gång. Det låter atmosfäriskt och stämningsmättat, med en kristallklar ljudbild”. 

Lira Musikmagasin - Timo Kangas

Med på scen: 

Andrea Hatanmaa - Sång och synthar 

Ylva Almcrantz - Piano och synthar 

Liam Amner - Trummor 

Gitarr - Sebastian Hegedüs 

Share this event

Joining our newsletter will give you access to free tickets, presale announcements, and updates on our latest events.

bottom of page