top of page
CONCERT: Svenska Akadamien – 25 år Jubilieumsturné
CONCERT: Svenska Akadamien – 25 år Jubilieumsturné

Sat, 23 Mar

|

Plan B

CONCERT: Svenska Akadamien – 25 år Jubilieumsturné

Doors 6 PM Music on stage from 8 PM 18+ (13+ w/legal guardian)

Time & Location

23 Mar 2024, 20:00

Plan B , Norra Grängesbergsgatan 26B, 214 50 Malmö, Sweden

About the event

Dörrar 18.00 På scen från 20.00 18+ (13+ med vårdnadshavare) Biljetter ute Torsdagen den 26 Oktober klockan 10.00! -

Svenska Akademien firar 25 år med jubileumsturné 2024 Under det sena nittiotalet svepte en våg av svensk hiphop över Sverige och 1999 gav sig tre kompisar från Landskronas punk- och baktaktsscen också in i leken. Så var musikkollektivet Svenska Akademien ett faktum, med hiphop som blandas med influenser från reggae, dancehall, progg och disco. Skrytiga battlerim mixas med toasting och politiska slagord. Under 2024 fyller Svenska Akademien 25 år som band och tänker fira det ordentligt med en omfattande jubileumsturné. Det blir den första längre turnén på mer än tio år och frånbandets håll säger man sig vara hungrigare än någonsin.

– Vi är fortfarande en tändsticka för mörkrädda, en brandfackla för ljusskygga, en molotovcocktail på er bjudning. Vi var aldrig neutrala. Fuck svenska staten och NATO, och fuck Putin. Fuck det hela. Allt. Utom kärleken. Kärleken och revolten. Och glädjen och extasen, säger General Knas.

Jubileumsturnén beskrivs som den mest ambitiösa showen hittills, med totalt ett tjugotal spelningar under våren, sommaren och hösten. Svenska Akademien har gått igenom sin musikskatt och valt ut några av de bästa låtarna, gjort om vissa av dem, ändrat intron och tittat på vilka gästartister man vill dra med på turnén. Det blir alltså en hel del nytt även för de mest inbitna fansen. Svenska Akademien beskriver turnéplanerna som en nystart, som höjer energinivån i hela bandet, och det saknas inte självförtroende inför jubileet. Det blir på många sätt en unik turné, men med samma dansanta gung och punkiga känsla. Aldrig trött, tomt eller platt – utan totalt röj, med hjärta och värme. – Svenska Akademien behövs! Våra låtar och konserter används som terapi och medicin. Vi är på riktigt; kör inga inövade poser och inget tomt fluffsnack. Sånt lyser upp i mörkret, på gott och ont. Vi har ingen rätt att sluta. Musiken streamas och biljetterna säljer. Dessutom kan vi inte vara utan varandra, säger Sture Allen den yngre. Svenska Akademien har en stor och trogen publiskara som alltid brukar dyka upp på deras spelningar och bidra till den goa stämningen, men de hoppas också locka nya besökare till jubileumsturnén. Många går på bandets spelningar lika mycket för stämningen i publiken som för musiken på scenen. Inför turnépremiären släpps också nya låtar. Själva låtproduktionen kommer att dokumenteras i en podd, som görs i samarbete med Malmöbaserade Under Produktion

Share this event

Joining our newsletter will give you access to free tickets, presale announcements, and updates on our latest events.

bottom of page