top of page
CONCERT:  Spunsugar Release Party! Special guests: YAST
CONCERT:  Spunsugar Release Party! Special guests: YAST

Fri, 24 Nov

|

Plan B

CONCERT: Spunsugar Release Party! Special guests: YAST

Doors 6 PM On stage from 8 PM 80 kr at the door or FREE TICKETS through our newsletter! Sign up below! 18+ (13+ w/legal guardian)

Registration is closed
See other events

Time & Location

24 Nov 2023, 20:00

Plan B , Norra Grängesbergsgatan 26B, 214 50 Malmö, Sweden

About the event

Spunsugar släpper sitt nya album "A Hole Forever" den 17e november och bjuder in till releasespelning tillsammans med Malmös finest Yast!

"A Hole Forever handlar om att förlika sig med allt mörkt inom sig, det smutsiga och skamliga. Att slitas mellan att äga det eller att försöka arbeta bort det. Den handlar om att bli äldre och att bekänna saker medan tanken på att man en dag ska dö sjunker in. Albumet behandlar bilden av att man är döende redan när man föds och att livet är en långsam död. Låtarna blir nedslag i viktiga punktmarkeringar i livet. Typ som att se hur livet flimrar förbi men istället som i en film så är det i en spiral." - Spunsugar

Spotify link

Yast "Fem slackers från Sandviken, som oftast känns igen för sitt distade och drömmiga psych-pop-sound. Tio år efter första skivan viskas det återigen om ett släpp.

I den lilla staden Sandviken växte Markus Norberg, Tobias Widman och Carl Kolbaek-Jensen upp och formade YAST år 2007. Hur trevligt Sandviken än är (och det är det verkligen), så är det inte den sortens plats där musiker frodas i längden.

Snabbspola till 2010 och bandet har flyttat söderut till det mer musik-centrerade Malmö. Förstärkta med rytmsektionen från post-rockbandet Aerial – också från Sandviken – bestående av Markus Johansson och Niklas Wennerstrand är YAST fulltaliga. Det tog två år till av konstant repande och gigande innan YAST förfinat det distade och drömmiga psych-pop-sound vi idag associerar med dem."

Spotify link

VÄLKOMNA!

Share this event

Joining our newsletter will give you access to free tickets, presale announcements, and updates on our latest events.

bottom of page