top of page
CONCERT: Snõõper (US) / SMiSK
CONCERT: Snõõper (US) / SMiSK

Fri, 28 Jun

|

Plan B

CONCERT: Snõõper (US) / SMiSK

Doors 4 20 PM On stage from 8 PM 18+ (13+ w/ legal guardian)

Time & Location

28 Jun 2024, 20:00

Plan B, Norra Grängesbergsgatan 26B, 214 50 Malmö, Sweden

About the event

Snõõper föddes som ett samarbete mellan den lokala Nashvillepunkaren Connor Cummins och Blair Tramel, en lågstadielärare med skruvad animation och konst som hobby. Tillsammans började man skapa DIY-kassetter och musikvideos som snabbt började sprida sig till en dedikerad fanskara världen över. 2021 stod man på scen första gången och 2023 släppte man sitt debutalbum Super Snõõper via Third Man Records.

8-bit-animationer, dockor, papier-maché, visselpipor, blinkande lampor och en stor nypa ös har blivit synonymt med Snõõpers liveshower som fått sig ett rykte som något av det mest explosiva och medryckande man kan uppleva på den moderna punkscenen.

I sommar ger man sig ut på en Europaturné som bland annat gör stopp på några av kontinentens största festivaler och det är även hög tid för Snõõpers första Sverigebesök. Den 28 juni spelar man på Plan B i Malmö och den 29 juni på Hus 7 i Stockholm.

SMiSK 

Punkbandet SMiSK är utöver sin barnförbjudna femme-punk med riot grrrl-tendenser och explicita texter kanske mest kända för sina extrema och anarkistiska liveshower. En anonym källa har beskrivit upplevelsen av att se dem live så här: "Smisk lämnar ingen i publiken likgiltig, en hel del skitskraja och många suktande efter mer". Sedan starten 2016 har de spelat i Danmark, Norge, Tyskland och stora delar av Sverige. Efter en EP och ett helt gäng singlar kom det upphaussade debutalbumet Världens äckligaste rockgrupp ut 2021. Nöjesguiden beskrev skivan som “helt enkelt definitionen av punk” i sin recension. Efter ett medlemsbyte och ett pandemiuppehåll släpptes förra året äntligen uppföljaren Salt i såren. Nu gör de äntligen sin första spelning på hemmaplan på nästan ett år.

Share this event

Joining our newsletter will give you access to free tickets, presale announcements, and updates on our latest events.

bottom of page