top of page
CONCERT: Love Truls / You Thant
CONCERT: Love Truls / You Thant

Fri, 27 Oct

|

Plan B

CONCERT: Love Truls / You Thant

Doors 6 PM Music from 8 PM 18+ (13+ w/legal guardian)

Registration is closed
See other events

Time & Location

27 Oct 2023, 20:00

Plan B, Norra Grängesbergsgatan 26B, 214 50 Malmö, Sweden

About the event

Love Truls Stockhomsbaserade Love Truls (Truls Söderman Carlberg), 21 år, arbetar med ett universum av ljud och sinnestämningar för att sätta sitt eget unika sound på musiken. Truls växte upp i Stockholm och började redan som barn skriva låtar med ett stort intresse för poesin i utveckling av texter.

Under 2020 släppte Love Truls EP:n “Kantande Wanai”, som fick fina rosor både i Sverige och blev upplockad av internationell press. I juni 2023 släppte Love Truls singeln “1 2 Remedy” i samarbete med Yikes (Zackarias “Zacke” Zakrisson), som även blev en remix av Martin Vogel. 29 september släppte Love Truls sitt debutalbum When Rest of Heaven Was Blue. Albumet är skrivet och producerat tillsammans med Simon Stålhamre (Small Feet) samt Linus och Hannes Hasselberg.

You Thant MIDI-rockkvintetten You Thant har redan hunnit med att släppa Dinner For Two (2020) och In Search For Incredible (2022) – två fullängdsalbum som har befäst gruppen som ett av rikets mest kreativt frisinnade rockband. Deras säregna blandning av indie, techno, hip hop, ambient, post-punk och kraut har bland annat lett till en utsåld spelning på Folkoperan i Stockholm. Deras nya singel Grace From Above är ännu ett styrkebesked från ett band som redan positionerat sig i framkant av den svenska alternativscenen. Här finns både post-punk och breakbeats; nyckfulla synthar och distade gitarrer som knyts samman av Leon Saars skadeskjutna vokaler och melodiska skarpsinne. Nya EPn släpps i november och har mixats av Pelle Gunnerfelt (Fireside, The Hives, Deportees) och av Daniel ”Fagge” Fagerström (Viagra Boys) och har producerats av bandet själva.

Share this event

Joining our newsletter will give you access to free tickets, presale announcements, and updates on our latest events.

bottom of page