top of page
CONCERT: Lastkaj 14 / Bror Duktig
CONCERT: Lastkaj 14 / Bror Duktig

Fri, 14 Jul

|

Plan B

CONCERT: Lastkaj 14 / Bror Duktig

Dörrar 16.20 20.00 Bror Duktig 21.00 Lastkaj 14 18+ (13+ med vårdnadshavare)

Registration is closed
See other events

Time & Location

14 Jul 2023, 20:00

Plan B, Norra Grängesbergsgatan 26B, 214 50 Malmö, Sweden

About the event

Med parollen ”Trallpunk, jämlikhet och solidaritet” har Lastkaj 14 seglat upp som ett av dom absolut populäraste banden på den svenska punkhimlen. Ända sedan första skivan ”På andra sidan horisonten” släpptes för snart 19 år sedan har kännetecknet varit knivskarpa texter, allsångsvänliga refränger och nästan overkligt snabba trummor. Över 20 miljoner lyssningar på Spotify gör kvartetten till ett av dom mest streamade svenska punkbanden någonsin.

Det finns få grupper som turnerat så frekvent som Lastkaj de senaste 8 åren. Med en låtskatt där ”Håll höjd, ”Våra dar” och ”Becksvart” får agera fanbärare har bandet vunnit fans och lyssnare i länder som Sverige, Norge, Tyskland, Finland och Polen. Alltifrån utsålda konserter med 2000 i publiken till replokalsgig med 7 betalande har hunnits med. Ingen klubb, festival eller källare är för liten eller stor för en rejäl dos trallpunk.

Att Lastkaj hittat en plats i publikens hjärtan råder det inga tvivel om och så här säger bandet själva:

"Om någon för tio år sedan sagt att ett svenskt trallpunkband skulle fylla stora Nalen och sälja slut på 700 biljetter med mer än 2 månader kvar till spelningen hade nog de flesta börjat gapskratta och avfärdat det som en omöjlighet. Ändå var det precis vad som hände vilket verkligen var ett bevis på att vi gjort rätt som stått fast vid trallpunken och vägrat kompromissa. Det känns helt magiskt att alla timmar i turnébussen, sömnlösa nätter på iskalla replokalsgolv, inställda barnkalas och brustna relationer inte har varit förgäves. Nu jävlar åker vi!”

Lastkaj 14 är: Bulten – Gitarr, sång Dr Dille – Trummor, sång Kapten Grå – Gitarr, sång Stryparn – Bas, sång

Share this event

Joining our newsletter will give you access to free tickets, presale announcements, and updates on our latest events.

bottom of page