top of page
CONCERT: KNIFVEN
CONCERT: KNIFVEN

Fri, 02 Jun

|

Plan B

CONCERT: KNIFVEN

Doors 4.20PM On stage at 8.30 PM 80 kr at the door or FREE TICKETS through our newsletter! Sign up below! 18+ (13+ w/parent)

Time & Location

02 Jun 2023, 20:30

Plan B, Norra Grängesbergsgatan 26B, 214 50 Malmö, Sweden

About the event

Knifven är punkbandet med rötter i Östergötland som vägrar att ge upp! Sedan starten 2010 har gruppen kämpat på med skramliga gitarrer, skeva melodier och hetsigt driv. Sakta men säkert har trion skapat en musik som är lika egensinnig som tryggt förankrad i den svenska punkgenren. Det är ekon av Masshysteri, Mattias Alkberg och Docenterna. Men det är också en skrikande energi som är deras alldeles egna. En framåtrörelse på gränsen till utmattning. Som ett oväder på en slätt som växlar i styrka och intensitet.

Knifvens texter är betraktelser som är oborstade och poetiska. Det är historier om att vara fast i samhällets maskineri, om orättvisor och idioti men också förhoppningar om ett annat liv där gemenskap och mänsklig närhet betyder mer än individualism och karriär.

2023 arbetar Knifven med nya projekt. Dels ett coveralbum där trion tolkar band från sin hemstad Linköpings vibrerande punkscen från 1980-talet och fram till i dag. Dels skrivs det nya låtar till ett kommande släpp. Nu gör bandet en paus i arbetet för att inta Plan B:s lilla scen för en kväll med kompromisslös punk och ren frenesi!

Knifven består av Anders Carlborg (gitarr, sång), Joakim Andersson (bas, sång) och Adrian Hörnquist (trummor). Bandet bildades 2010 och är i dag baserade i Stockholm och Malmö. Knifven har gett fyra singlar, debutalbumet ”Skuggfigurer” (2015), uppföljaren ”Brinner” (2017), EP:n ”Trött, Dött, Kött” (2019) och samlingen ”Skivspill och rester” (2021) som finns både digitalt och på kassett. Albumen har fått fin kritik i tidningar som Corren, Gaffa och Slavestate. Knifven har gjort drygt 90 spelningar på klubbar, spelställen och festivaler i södra och mellersta Sverige. Trion har även spelat i Oslo samt gjort fyra turnésvängar i Tyskland och Danmark.

Bild: Fredrik Cruse

Share this event

Joining our newsletter will give you access to free tickets, presale announcements, and updates on our latest events.

bottom of page