top of page
CONCERT: King Gizzard and The Lizard Wizard (AUS)
CONCERT: King Gizzard and The Lizard Wizard (AUS)

Mon, 06 Mar

|

Plan B

CONCERT: King Gizzard and The Lizard Wizard (AUS)

Doors 6 PM Bands on stage from 8 PM 18+ (13+ w/parent) Tickets will be out on Friday the 14th of October at 10 am here: https://secure.tickster.com/sv/6lgwtzdlk10g19k

Registration is closed
See other events

Time & Location

06 Mar 2023, 18:00

Plan B , Norra Grängesbergsgatan 26B, 214 50 Malmö, Sweden

About the event

Om kreativitet vore en olympisk gren skulle King Gizzard & The Lizard Wizard stå högst upp på prispallen. Sedan bandet bildades i Melbourne 2010 har de nämligen släppt häpnadsväckande 20 studioalbum, 14 liveskivor och 3 EP: s. Var och en med ett tydligt ID. Helt utan rädsla har de kastat sig mellan 60-tals psyk, expansiv jazzrock, heavy metal, sci-fi-progg, folk och flippad garagerock. Alltmedan de lyckats låta som det mest obskyra superfyndet på skivbörsen och framåtblickande experimentalister på en och samma gång. Frank Zappa har äntligen fått värdiga arvtagare!

Bara i år har det sexhövdade bandet släppt de tre albumen ’Made in Timeland’, ’Omnium Gatherum’ och ’Ice. Death, Planets, Lungs, Mushrooms and Lava’. Som om inte det vore nog så kommer australiensarna släppa ytterligare två album i höst: ’Laminated Denim’ och ’Changes’. Hur de hinner med att vara ett av världens flitigast turnerande band samtidigt övergår nog de flestas förstånd, men det gäller å andra sidan det mesta med det egensinniga kollektivet. I mars kommer King Gizzard & The Lizard Wizard att ta med sig sin omtalat elektrifierade liveshow och sin rika diskografi till Sverige för att bjuda på två oförglömliga konserter. Du kan se dem den 6 mars på Plan B i Malmö och den 7 mars på Münchenbryggeriet i Stockholm. Biljettsläpp fredag 14 oktober klockan 10.00.

Share this event

Joining our newsletter will give you access to free tickets, presale announcements, and updates on our latest events.

bottom of page