top of page
CONCERT: H. SELF / Stefan Björk
CONCERT: H. SELF / Stefan Björk

Thu, 23 May

|

Plan B

CONCERT: H. SELF / Stefan Björk

4 20 PM Doors Stefan Björck 7 PM H. SELF 8PM 18+ (13+ w/legal guardian) FREE TICKETS In collaboration with Folk å Rock

Registration is closed
See other events

Time & Location

23 May 2024, 19:00 – 22:00

Plan B , Norra Grängesbergsgatan 26B, 214 50 Malmö, Sweden

About the event

Henric Hammarbäck har alltid varit country. Som H. Self djupdyker artisten i den amerikanska låtskrivartraditionen, förankrar den i gråslagen svensk vardag och frammanar stora känslospel ur koncist berättande och musikalisk hantverksskicklighet. Men när han nu valt att översätta denna låtskrivar-tradition till svenska är resultatet sensationellt. Låtar som "Maggie Brown" och "Tjaboggie" är klockrena och har redan gjort att intresset kring H. Self är rekordstort.

Hammarbäcks kvaliteter som låtskrivare har genererat samarbeten med framlyfta akter som David Ritschard och Daniel Hollow, men det är som sin alldeles egen röst som han har sin styrka. Långt bort från offensiva marknadsföringskampanjer har H. Self över två fullängdsalbum vunnit en hängiven lyssnarskara blott genom att låta musiken tala. Om något är det ett bevis på genomslagskraften och slitstyrkan i hans uttryck.

Stefan Björk, som var medlem i Wilmer X och var känd för malmöpubliken under de gyllene åren under 80-talet. Han har också spelat med Stefan Sundström när hans band var blytungt. Denna kväll på Plan B, kommer ett knippe egna nya låtar av Stefan framföras, plus någon låt av Olle Ljungström, kanhända en Wilmer X låt i ny tappning, litta Stones och med på scen Stefans gamle vapendragare från Stockholm, Stevie Klasson som var Johnny Thunders sidekick! Stefan och Stevie, de gamla rockrävarna skulle kunna berätta många skrönor men på plan B blir det musik!

Yeah!

Share this event

Joining our newsletter will give you access to free tickets, presale announcements, and updates on our latest events.

bottom of page