top of page
CONCERT: FIREWIND / MASTERPLAN - MASTERS OF FIRE TOUR 2024
CONCERT: FIREWIND / MASTERPLAN - MASTERS OF FIRE TOUR 2024

Thu, 21 Mar

|

Plan B

CONCERT: FIREWIND / MASTERPLAN - MASTERS OF FIRE TOUR 2024

Doors 6 PM Music on stage from 7 PM 18+ (13 w/ guardian)

Registration is closed
See other events

Time & Location

21 Mar 2024, 19:00

Plan B, Norra Grängesbergsgatan 26B, 214 50 Malmö, Sweden

About the event

Åldersgräns 18 år - Barservering.

FIREWIND och MASTERPLAN gör en gemensam Sverigeturné - MASTERS OF FIRE Tour 2024.

Grekiska power metal-ikonerna FIREWIND med den exceptionella gitarristen Gus G (Ozzy Osbourne, Arch Enemy, Dream Evil) och det kompetenta bandet. Med karismatisk röst och ny i bandet sedan 2020, bevisade nyligen Herbie Langhans (Avantasia, Radiant, Seventh Avenue) på årets festivalspelningar att FIREWIND är på en ny nivå.

FIREWIND är en fashionabel blandning av Hårdrock och Power Metal och de turnerar nu med en ny scenuppsättning och en fantastisk ljusshow.

FIREWIND firade 20-årsjubileum 2022 och de jobbar på sitt 10:e studioalbum som kommer att släppas i januari 2024 på AFM-records.

Line up: Gus G - Gitarr Petros Christo - Bas Johan Nunez - Trummor Herbie Langhans - Sång

———

Tyska power metal-legenderna MASTERPLAN grundades 2002 av Roland Grapow och Uli Kusch, som båda precis lämnat Helloween. Det här nya bandet förvandlades snabbt till en kraft att räkna med: debutalbumet "Masterplan" fick ett enormt genomslag i början av 2003 och bandet firade sin första listframgång i hela Europa och den oerhört snabba uppbyggnaden av en enorm, världsomspännande fanbas.

Bandet hyllades tidigt som THE Melodic Metal-sensation. Två ex-Helloween-medlemmar Roland Grapow och Uli Kusch tillsammans med den förstklassiga sångaren Jorn Lande och lade sedan till denna mix Axel Mackenrott (keyboard) och basisten Jan S. Eckert. En supergrupp var född.

Men 2007 var förändring på väg när sångaren Lande och trummisen Kusch lämnade bandet. MASTERPLAN är nu på väg att släppa sitt sjunde studioalbum i januari 2024.

Line up: Roland Grapow - gitarrer Axel Mackenrott - keyboard Rick Altzi - Sång Jari Kainulainen - Bas Kevin Kott - Trummor

———

FIREWIND och MASTERPLAN MASTERS OF FIRE Tour 2024:

Torsdag 21/3 MALMÖ - PLAN B Fredag 22/3 GÖTEBORG - SURR ARENA Lördag 23/3 GÄVLE - GASKLOCKORNA Söndag 24/3 STOCKHOLM - BIBLIOTEKET LIVE

Biljetter ute nu! https://rockconcerts.se

Turnén presenteras av MFP, Rockantenne, Metal Hammer Guitar, Slam och Musix.

Share this event

Joining our newsletter will give you access to free tickets, presale announcements, and updates on our latest events.

bottom of page