top of page
CONCERT: Courtney Marie Andrews (US)
CONCERT: Courtney Marie Andrews (US)

Sat, 18 Mar

|

Plan B

CONCERT: Courtney Marie Andrews (US)

Registration is closed
See other events

Time & Location

18 Mar 2023, 20:00

Plan B, Norra Grängesbergsgatan 26B, 214 50 Malmö, Sweden

About the event

I en strandhytt på stränderna kring biodlingarna vid Cape Cod ann Courtney Marie Andrews egenkärlek och hennes röst. Varje morgon gick hon en dryg mil på stigarna runt en ö och mediterade över sitt liv, rannsakade gamla minnen och mönster - som en slags bläddrande bland begagnade böcker i en bokhandel.

Den sommaren av introspektion ledde henne till en ihållande sommarkänsla, den vajande cypressen, fullmånen och möjligheten till sund kärlek. Det var en fas som följde en av hennes mörkaste, där att vara ensam med sig själv var det mest skrämmande. Efter mer än ett decennium på vägarna, hade den Phoenix-födde låtskrivaren, poeten, och målaren äntligen utrymme att bearbeta alla toppar och dalar i ett liv av konstanter. Hon var äntligen redo att göra ett album fött av triumf, utan att helt glömma åren som format henne.

Albumet producerades med Sam Evian i hans studio i New York och heter “Loose Future”, och släpps den 7 oktober på Fat Possum Records. Hennes ledstjärnor för inspelningarna var mängder av harmonier och alternativa slagverk. Resten var ett rent utforskande. På Flying Could Recordings badade hon i bäcken varje morgon innan hon startade dagen. Hon ville förkroppsliga känslan av att släppa in kärleken. Att ta ett dopp kändes som att släppa in kärleken; Ibland kastar du dig i, ibland går du försiktigt.

Loose Future är hennes första album sedan 2020 års GRAMMY-nominerade ”Old Flowers”. Courtney Marie Andrews har varit en flitig besökare i Sverige sedan 2017, och så sent som i somras såg vi henne på Sthlm Americana. I mars 2023 kommer hon tillbaka med bandet i samband med att nya albumet tas ut på turné.

Share this event

Joining our newsletter will give you access to free tickets, presale announcements, and updates on our latest events.

bottom of page