top of page
[CANCELLED]: Solbrud (DK) / Golden Core (NO)
[CANCELLED]: Solbrud (DK) / Golden Core (NO)

Fri, 04 Oct

|

Plan B

[CANCELLED]: Solbrud (DK) / Golden Core (NO)

This show has unfortunately been cancelled, all tickets will be refunded.

Time & Location

04 Oct 2024, 18:00

Plan B, Norra Grängesbergsgatan 26B, 214 50 Malmö, Sweden

About the event

I kølvandet på Solbruds fjerde album ”IIII” der udkom d. 2. februar 2024 og den stort anlagte release-koncert i DR Koncertsalen d. 10. februar 2024 samt 3 shows rundt i Danmark i marts med Norske Golden Core, gøres der klar til yderligere datoer i Norden.

OM DET NYE SOLBRUD ALBUM ”IIII”:

”IIII” er den naturlige titel på det københavnske black metal band Solbruds netop fjerde studie album, der udkommer fredag d. 2. februar 2024.

Solbrud går på ”IIII” stik imod deres tidligere måde at komponere, arrangere og filtrere musikken på – nemlig kollektivt. Da sangskrivningen til det kommende album gik i gang, besluttede Solbrud nemlig at de fire medlemmer hver især, individuelt, skulle komponere musik og skrive tekster til en vinyl-side hver. Men naturligvis samtlige numre indspillet af bandet som helhed. Der var samtidig et ønske om at udvide den musikalske palet, og kunne brede spektret yderligere ud. Denne nye proces blev derfor både inspirerende og spændende for hvert enkelt bandmedlem. Men også en arbejdsmetode der blev meget tids- og energikrævende undervejs.

Resultatet af det hele er blevet Solbruds mest varierede album til dato – hvor der også er blevet plads til kortere og enklere numre. Bandets atmosfæriske og dragende black metal med deres karakteristiske lyd, står dog stadig helt skarpt.

Albummet hedder som nævnt ”IIII”. Tallet 4 går dermed igen. 4 medlemmer, 4 vinylsider og Solbruds 4. studiealbum. De 4 elementer – jord, ild, vand og luft – er også en del af universet omkring ”IIII”. Hver vinylside – og dermed hvert medlems kompositioner – udgør således et element hver.

Bandet startede indspilningerne af ”IIII” i 2021, men i efteråret 2021 forlod vokalist/guitarist Ole Luk Solbrud for at kunne fokusere på sit solo-projekt Afsky. Men Ole Luk er stadig en del af ”IIII”, da han skrev og komponerede sin del, og indspillede den med bandet inden hans afgang. Solbrud spillede en afskedskoncert med Ole Luk i København d. 28/5-22 i Ungdomshuset. Stedet hvor det hele startede.

Ny vokalist/guitarist i Solbrud er David Hernan, som blev en del af bandet i starten af 2022. David Hernan har allerede spillet adskillige koncerter i ind- og udland med Solbrud, og har i den grad bevist sit værd som ny frontmand.

”IIII” udkom d. 2. februar 2024 via det toneangivende tyske metal label Vendetta Records. Albummet er produceret af Solbrud med Markus F. Larsen, der også har mixet - og mastereret af Flemming Rasmussen i Sweet Silence.

OM SOLBRUD:

Solbrud udgav live-albummet ”Levende I Brønshøj Vandtårn” i 2021, mens seneste studie-album ”Vemod” udkom i 2017.

Siden starten i 2009 og udgivelsen af deres debut-album i 2012, har Solbrud siden udgivet to albums og et live-album. Og opnået imponerende resultater for et band der spiller episk black metal med lange kompositioner. Solbrud har bl.a. vundet prisen ”årets metalalbum” to gange til Gaffa Awards, opnået flere nomineringer såvel som optrådt til ”Steppeulven”, fået stor opmærksomhed i adskillige store dagblade- og medier, optrådt flere gange på festivaler som Roskilde, Copenhell og Inferno (N), turneret i Europa flere gange, såvel som spillet et hav af koncerter i Danmark.

LINKS:

Facebook: https://www.facebook.com/Solbrud

Bandcamp: https://solbrud.bandcamp.com/

Golden Core er en norsk-islandsk metal duo som har herjet undergrunnen i Norge siden 2014. Stilmessig spiller bandet en blanding mellom ulike sjangre, hovedsakelig doom og blackmetal, og er blitt sammenlignet med band som Neurosis, Enslaved, Mastodon, Electric Wizard og High On Fire. Tross sin unge alder har Golden Core over 140 konserter bak seg og har allerede gjestet noen av de fineste festivalene i Norge, Island og England, bl.a. Bloodstock Open Air i England, Eistnaflug-festivalen på Island, by:Larm, Øyafestivalen og Midgardsblot. Høsten 2019 slapp Golden Core det kritikerroste albumet FIMBULTÝR og 2. februar 2024 kommer deres tredje album KOSMOS BRENNER. Med sin særegne stil og egenart blir det mektig når Golden Core tar deg med på reise i et univers av fete riff og melodier som får nakkehårene til å reise seg. Kosmos Brenner er et konseptalbum basert på den norrøne verdensanskuelse. Temaet for albumet er møtet mellom kaoskreftene. Hvordan livet i all sin skjørhet oppstår i den evige balansen av motsetninger, mellom ild og is, lys og mørke, kulde og varme, som et produkt av kaos og tilfeldigheter. Livet og verdensorden kan kun eksistere og opprettholdes i balansen mellom de enorme kaoskreftene som stadig kjemper om hverandre og stadig truer vår eksistens. Kampen er evig og representerer fortid, nåtid og fremtid. I det store gap, Ginnungagap, svever den livløse urjotnen Yme og avler fram rimtusseætten ved at det høyre benet parer seg med det venstre benet. Dette truer balansen, og gudene dreper derfor Yme og av hans kropp blir verden og kosmos skapt (slik vi kjenner den/det). Uansett om du føler et kall til evig krig i Valhall eller foretrekker å lytte til metal med visjon og storhet, er Golden Core her for å veilede deg.

https://goldencore.bandcamp.com

https://www.facebook.com/goldencoreofficial

https://www.instagram.com/goldencoreofficial

https://www.youtube.com/goldencore

Share this event

Joining our newsletter will give you access to free tickets, presale announcements, and updates on our latest events.

bottom of page