top of page
AFTERPARTY:  Las Presidentas/MCFC - Möllan FC
AFTERPARTY:  Las Presidentas/MCFC - Möllan FC

Fri, 08 Mar

|

Plan B

AFTERPARTY: Las Presidentas/MCFC - Möllan FC

Doors 10 30 PM Free entry before 11 PM 120 kr (incl wardrobe) 18+

Registration is closed
See other events

Time & Location

08 Mar 2024, 23:00

Plan B, Norra Grängesbergsgatan 26B, 214 50 Malmö, Sweden

About the event

Två lag grundat ur kämparglöd, brakförluster, publikrekord - och kärleken till fotbollen. Men också! Ur vredet.

1920 var det kvinnor som sålde ut arenor i England och Dick Kerr Ladies FCs största stjärna Lily Parr minglade vilt med den högstakändiseliten. En novemberkväll 1920 sattes publikrekordet på 53.000 (och som inte slogs förrän 2019) och de 11.000 människor som blev utan biljett, skanderade utanför arenan matchen ut

Fotbollen var kvinnornas. Tills en kväll 1921, då England över en kväll förbjöd kvinnor från att spela fotboll. Skälet? Kvinnornas inflytande ansågs vara ett hot. Andra fotbollsnationer som Tyskland ochBrasilien, hakade på förbudet. Sveriges största idrottsmagasin, som då hade inflytande likt ett förbund, ställde sig positiva till de andra ländernas förbud.

I England låg förbudet kvar fram till 1968. I Brasilien var João Havelange president för FIFA, samtidigt som det var förbjudet för kvinnor att spela fotoll i landet.

Idag är det inte lagligt på alla platser i världen för kvinnor att spela fotboll. I Sverige, lever strukturerna kvar och genomsyrar den högsta eliten ner till gräsrotsnivån.

Kom till Sorgenfri IP och knyt näven i skyn, sjung fram dittfavoritlag, fira hur långt vi kommit och samla kraft för vägen vi har kvar.

Tillsammans! Upp till match!

/Las Presidentas & FC Möllan

Share this event

Joining our newsletter will give you access to free tickets, presale announcements, and updates on our latest events.

bottom of page