top of page
CONCERT: Aaron Lee Tasjan
CONCERT: Aaron Lee Tasjan

Tue, 05 Nov

|

Plan B

CONCERT: Aaron Lee Tasjan

Doors 6 PM 18+ (13+ w/legal guardian)

Time & Location

05 Nov 2024, 19:00 – 22:00

Plan B , Norra Grängesbergsgatan 26B, 214 50 Malmö, Sweden

About the event

2017 var året då Aaron Lee Tasjan blev introducerad för den skandinaviska publiken och det var början på en kärlekshistoria som kan vara länge. På vintern reste han som soloartist med sin akustiska gitarr och på sommaren var han och hans band en del av Rolling Rootsy Revue. Oavsett sättning var succén monumental och vi blev helt golvade av Aarons totala scennärvaro och fantastiska sånger. Samma sak hände när Aaron och bandet var här för drygt ett år sedan så det är många som väntar och längtar. Och i sommar är det dags igen. Aaaron Lee Tasjan, den här gången solo med sin gitarr!

Ibland känns det som att resa i hela den amerikanska musikskatten när man lyssnar på Tasjans musik. Country, heartland rock och mycket annat finns i mixen och Tasjan rör sig smidigt och obesvärat mellan de olika musikaliska strömningarna. På Tasjans nya skiva "Karma For Chaep" rör han sig bort från americana och går mot något som snarast kan kallas psykedelisk powerpop. Här finns ekon av The Beatles, Tom Petty, Harry Nilsson och Jeff Lynne. Melodierna är urstarka och skiner klart även när de kläs i kaskader av fuzzgitarr. Tasjan debuterade 2015 med "In The Blazes" och ett år senare kom hyllade "Silver Tears", som blev något av ett genombrott för Tasjan både hemma i USA och i Europa. Kritikerna jublade och bland annat skrev tunga Rolling Stone: "He's a sharp-tongued songwriter, R-rated storyteller, major shredder and unapologetic stoner, rolling his influences into a 12-song tracklist that recalls everything from the wry folk of fellow East Nashville misfit Todd Snider to the baked-to-bejeezus pop opuses of Brian Wilson. Produced by Father John Misty's bass player, Eli Thomson, Silver Tears is everything its title promises: surreal, poignant and damn pretty."

"Han är en perfekt stilist och makalös gitarrist. Jag är så glad. Det finns en klar möjlighet att Aaron Lee Tasjan är ett geni." Av Fredrik Virtanen – Aftonbladet.

"Till att börja med gör vi nog bäst i att konstatera vad Aaron Lee Tasjans album In The Blazes inte är. Det är inte modernt. Det är inte djupt. Det säger inte heller särskilt mycket om samhällets strukturer. Men det svänger! Det svänger … mycket."

Av ⅚ i Gaffa

https://www.aaronleetasjan.com/

Share this event

Joining our newsletter will give you access to free tickets, presale announcements, and updates on our latest events.

bottom of page